Spaghetti alla puttanesca | Italský recept

Recept na italské těstoviny Puttanesca pochází z oblasti Kampánie. Tento recept je velmi oblíbený pro jeho jednoduchost a rychlost přípravy.

Na recept budete potřebovat (4 porce)

Postup:

    1. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu a osolte ji. Přidejte špagety a vařte je podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
    2. Zatímco se těstoviny vaří, rozehřejte olivový olej ve velké pánvi na střední teplotu. Přidejte nasekaný česnek a restujte ho asi 1 minutu, dokud nezačne zlátnout.
    3. Přidejte nasekané ančovičky a drcené červené papričky. Vařte další 2 minuty, dokud se ančovičky nerozpustí.
    4. Přidejte rajčatovou omáčku, nasekané olivy a kapary.
    5. Přiveďte k varu, potom snižte teplotu a nechte omáčku mírně probublávat asi 10-15 minut. Omáčka by měla mírně zhoustnout.
    6. Ochutnejte a podle potřeby osolte a opepřete.
    7. Uvařené špagety přidejte do pánve s omáčkou a dobře promíchejte.
    8. Servírujte ihned, posypané čerstvou nasekanou petrželkou.

    Buon appetito!

     

    Používáme ověření věku Adulto

    Alkoholické nápoje můžeme ze zákona nabídnout pouze zletilým osobám.

    Prohlašuji, že jsem starší 18 let.