Nadčasový sváteční dezert Millefoglie

Jednoduchý recept, ale zároveň vynikající. Všichni milují Millefoglie, dezert vyrobený z listového těsta vrstveného cukrářským krémem. V dnešním receptu Vám ukážeme jak jednoduché to může být s Millefoglie od Matilde Vicenzi, které koupíte na našem webu!

Ingredience

  • 1 balení korpusu z listového těsta Matilde Vicenzi
  • 1 a 2/5 hrnku Mascarpone
  • 7/8 hrnku smetany ke šlehání
  • 2/5 hrnku moučkového cukru + extra na ozdobu
  • Šťáva z 1 citronu
  • asi 10 g želatinových plátků
  • 2 vaničky borůvek (asi 1 a 1/8 šálku)

Postup:

  • Želatinu namočte na 10 minut do vody, aby změkla. Mezitím opláchněte a osušte borůvky. Polovinu borůvek rozmixujte na pyré. Ušlehejte smetanu.
  • V míse vyšlehejte smetanový sýr s cukrem, poté přidejte rozmixované borůvky a šlehačku a jemně promíchejte.
  • Citronovou šťávu zahřejte, přidejte želatinu a míchejte, dokud se nerozpustí. Směs lehce ochlaďte a přimíchejte ji do sýrové směsi. Vložte do lednice na půl hodiny, aby krém ztuhl.
  • Krém přesuňte do cukrářského sáčku. Na servírovací talíř položte první vrstvu listového těsta a naneste na ni vrstvu borůvkového krému. Na ni položte druhou vrstvu těsta a opět pokryjte krémem. Přidejte třetí vrstvu těsta a povrch dortu ozdobte zbývajícím krémem.
  • Ozdobte dort celými borůvkami, poprašte moučkovým cukrem a dejte chladit do lednice.

Dort můžete také ozdobit Višněmi od Fabbri, které dodají tomu tu pravou třešničku na dortu, doslova :)

Buon appetito!

Originální recept najdete na:  Matilde Vicenzi

 

Používáme ověření věku Adulto

Alkoholické nápoje můžeme ze zákona nabídnout pouze zletilým osobám.

Prohlašuji, že jsem starší 18 let.