Jednoduchý recept, ale zároveň vynikající. Všichni milují Millefoglie, dezert vyrobený z listového těsta vrstveného cukrářským krémem. V dnešním receptu Vám ukážeme jak jednoduché to může být s Millefoglie od Matilde Vicenzi, které koupíte na našem webu!
Ingredience:
- 1 balení korpusu z listového těsta Matilde Vicenzi
- 1 a 2/5 hrnku Mascarpone
- 7/8 hrnku smetany ke šlehání
- 2/5 hrnku moučkového cukru + extra na ozdobu
- Šťáva z 1 citronu
- asi 10 g želatinových plátků
- 2 vaničky borůvek (asi 1 a 1/8 šálku)
Postup:
- Želatinu namočte na 10 minut do vody, aby změkla. Mezitím opláchněte a osušte borůvky. Polovinu borůvek rozmixujte na pyré. Ušlehejte smetanu.
- V míse vyšlehejte smetanový sýr s cukrem, poté přidejte rozmixované borůvky a šlehačku a jemně promíchejte.
- Citronovou šťávu zahřejte, přidejte želatinu a míchejte, dokud se nerozpustí. Směs lehce ochlaďte a přimíchejte ji do sýrové směsi. Vložte do lednice na půl hodiny, aby krém ztuhl.
- Krém přesuňte do cukrářského sáčku. Na servírovací talíř položte první vrstvu listového těsta a naneste na ni vrstvu borůvkového krému. Na ni položte druhou vrstvu těsta a opět pokryjte krémem. Přidejte třetí vrstvu těsta a povrch dortu ozdobte zbývajícím krémem.
- Ozdobte dort celými borůvkami, poprašte moučkovým cukrem a dejte chladit do lednice.
Dort můžete také ozdobit Višněmi od Fabbri, které dodají tomu tu pravou třešničku na dortu, doslova :)
Buon appetito!
Originální recept najdete na: Matilde Vicenzi